Zo blijf je fit tijdens je vakantie

Hardlopen tijdens de vakantie kan best een uitdaging zijn. Ondanks dat je in theorie meer tijd zou moeten hebben om te lopen, valt het niet altijd mee om ook daadwerkelijk te gaan. In deze blog lees hoe je je conditie op peil houdt.

Tijdens je vakantie wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk genieten en lekker tot rust komen, maar je wilt voorkomen dat je conditie als sneeuw voor de zon verdwijnt. Sommige mensen kiezen ervoor om hun hardloopschoenen een paar weken rust te geven en daar is niets mis mee, maar realiseer je wel dat een paar weken niet trainen al afbreuk doet aan je conditie.

Om je conditie op peil te houden zonder dat het je heel veel tijd kost, kun je kiezen voor kortere trainingen waarbij je een aantal technische oefeningen kunt doen. Denk aan kruislingse passen, afwisselend korte en lange passen en het omhoog brengen van de knieƫn. Wanneer je een rondje doet van drie tot vijf kilometer kost het je weinig tijd, maar het is effectief genoeg om je duurvermogen aan te spreken. Vind je het te warm om te rennen? Denk dan eens aan een alternatief. Baantjes zwemmen in het zwembad is ook een goede training en een stuk koeler.

Stel je je sportieve activiteiten liever helemaal uit tot na de vakantie? Probeer dan van je laatste rondje een stevige training te maken. Dan kun je op vakantie genieten van je welverdiende rust.
Fijne vakantie!