Van één naar vijf kilometer rennen: hoe vaak moet je trainen?

Wanneer je (nog) geen geoefende loper bent, is vijf kilometer aaneengesloten hardlopen een heel mooi doel om mee te beginnen. En als je nu begint met trainen en onderstaand schema volgt, dan sta je zondag 16 oktober goed voorbereid aan de start.

Om het schema te kunnen volgen is het belangrijk dat je in staat bent om al één kilometer onafgebroken hard te kunnen lopen. Je traint drie keer per week en elke week vergroot je de afstand van je rondje met een halve kilometer. Na elke training heb je een rustdag en eens per week werk je actief aan je herstel (AH) met bijvoorbeeld een stevige wandeling. Heb je tijdens je rustdagen nog wat energie over, dan kun je op één van de rustdagen kiezen voor een crosstraining activiteit zoals fietsen of zwemmen (CT).

Na acht weken zou je in staat moeten zijn om vijf kilometer aaneengesloten te rennen. Maar aangezien de kortste afstand van de Ecommercerun zes kilometer is, en de Ecommercerun over acht weken plaatsvindt, hopen we dat je al enigszins aan het trainen was. Of je moet ervoor kiezen om de laatste kilometer op karakter uit te lopen. Dat kan natuurlijk ook.

Bron schema: Lichaamsoefeningen