Wat luister jij tijdens het lopen?

Sommige mensen zweren erbij, anderen doen het liever zonder: muziek luisteren tijdens het lopen. Voor sommigen werken songteksten goed voor de motivatie, stimulans of afwisseling. Anderen genieten liever van de rust en van de omgeving.

Uit onderzoeken blijkt keer op keer dat de juiste muzikale ondersteuning net het zetje kunnen geven om langer door te gaan of beter te presteren. Er zijn verschillende apps die je hardlooproutine nog leuker kunnen maken. Zo heeft Sky Radio diverse lijstjes die opzwepend werken tijdens het hardlopen.

Ook Spotify heeft fijne muziek om op te lopen. De Spotify Running app stemt het aantal beats per minuut van de muziek af op het aantal stappen dat je zet. Zo loop je op de maat van de muziek, waardoor de muziek je motiveert om dit tempo vast te houden. Je kunt zelf het genre selecteren en onderweg past de muziek zich aan jouw looptempo aan.

PaceDJ werkt volgens een vergelijkbaar principe als de app van Spotify, maar PaceDJ maakt gebruik van jouw eigen muziekcollectie. De app scant de nummers op jouw telefoon en berekent hierbij de beats per minuut. Met behulp van de bewegingssensor in je telefoon meet de app jouw snelheid en kiest bijpassende nummers voor je.