Leontien Zijlaard-van Moorsel spreker tijdens Ecommercerun

Zondag 16 oktober is het alweer zover: de jaarlijkse Ecommercerun. Tijdens deze speciale lustrumeditie vertelt niemand minder dan Leontien Zijlaard-van Moorsel, viervoudig Olympisch kampioen wielrennen en zesvoudig Sportvrouw van het Jaar, hoe je het optimale uit jezelf haalt tijdens het sporten.

Leontiens sportieve carrière begon al in haar jeugd. Haar talent werd snel opgemerkt, evenals haar hoge energielevel en enorme drive om te willen winnen. Naast een flinke dosis talent resulteerden deze karaktereigenschappen in een mooie wielercarrière boordevol overwinningen. De enthousiaste Brabantse werd maar liefst vier keer Olympisch kampioen, negen keer wereldkampioen en 39 keer Nederlands kampioen. Daarnaast wist ze twee keer de Tour de France voor vrouwen te winnen en is ze houdster van het wereldduurrecord.

Ook het fijne parcours van de Ecommercerun staat erom bekend dat er de nodige persoonlijke records worden verbroken. De afgelopen twee jaar was het Dennis de Freytas die de scherpste tijd wist neer te zetten. Maar wellicht is het dit jaar Leontien zelf die een persoonlijk record verbreekt, want in haar vrije tijd loopt ze graag een rondje hard. Tijdens de Ecommercerun zal ook zij haar beste beentje voorzetten.

Haar wielercarrière heeft Leontien al enige jaren achter zich gelaten, maar als internetonderneemster houdt zij zich op het platform Leontien.nl nog altijd bezig met sport en gezondheid. Daarnaast heeft ze een eigen kledinglijn en organiseert ze evenementen, zoals de Leontien Ladies Ride en Run. Tijdens haar inspirerende en motiverende speech zal ze eveneens het een en ander vertellen over haar ecommerce-avonturen.

loopfoto-leontien