Wat is de beste tijd om hard te lopen?

Waar de één het heerlijk vindt om nog voor het ontbijt wat kilometers in z’n benen te hebben, sluit de ander liever zijn drukke werkdag af met een hardloopsessie.

Het voordeel van een ochtendsessie is dat je de dag meteen sportief begint en dat het nog lekker koel is. Maar lopen op een vroeg tijdstip is niet voor iedereen weggelegd. Voor velen is het lichaam nog niet helemaal ingesteld voor een forse inspanning. Wil je weten of jij het in je hebt? Het is gewoon een kwestie van uitproberen. Zorg er wel voor dat je voldoende tijd neemt voor je warming-up en dat je rustig begint met lopen.

Hoewel de motivatie na een lange werkdag soms ver te zoeken is, maken de meeste hardlopers hun kilometers direct na het werk of ’s avonds na het eten. Een rondje rennen na het werk is voor veel lopers de ideale manier om hun hoofd leeg te maken. Ook zijn de spieren nu beter opgewarmd dan vroeger op de dag. Bij een avondtraining is het wel belangrijk dat je niet té laat op de dag gaat lopen, omdat dit ervoor kan zorgen dat je moeilijker in slaap valt.